måndag 14 mars 2011

Mönster till dregglis - Drybandana

Att sy dregglisar själv är ingen match! Snäll som jag är tänker jag lägga ut mönstret jag syr dem efter! Vill man använda det går det bra, lämna gärna en kommentar i såfall :-) Det går bra att länka till min blogg, men jag vill inte att någon knycker mönstret och lägger i sin egen blogg!
 Jag sprättade i sär en jag köpt och tog ut de ungefärliga måtten. Ni får själva skriva ut detta och rita upp till rätt storlek, det jag lägger upp här har jag ju ritat efter bästa förmåga i förminskad skala! När ni fått rätt storlek lägg då flärparna där tryckknapparna ska sitta mot varandra fram och bakstycke, och klipp så att de blir lika rundade!

Bakstycket är mindre än framstycket, därför att det ska bli snyggare och mer tyg att samla dreggel i?! Man får lägga ett veck på var sida, ungefär där böjarna som ska vara runt halsen börjar! Nåla som bara den, för att få dem att ligga snyggt tillsammans!

De här måtten syr jag vändsydda, dvs jag syr  räta mot räta och vränger dem, dregglisar av. Vill man ha dem lite mindre för att sy med overlock maskin utan att vränga dem, kan man kanske dra av någon cm, men det är ju en smak sak!


Dregglis av ett par gamla mysbyxor!
Så blev den!

(C) Therese Hultman
Mönster!


(C) Therese Hultman
Obs, 30 cm kanterna ska vara raka, ser att mina ser lite skeva ut :-S

3 kommentarer:

  1. Hej! You have made so nice bandana, I used the pattern. I put link from to blog www.vintage-sunflower.blogspot.com.

    SvaraRadera
  2. Tack för mönstret! Länkade vidare till dig från min blogg. :)

    SvaraRadera
  3. Perfekt med hjälp på nätet, tack för det!

    SvaraRadera