torsdag 17 mars 2011

Knappar

Här är slutresultatet av jackan av 5 kronors tyget!

Hjälp vad jag krånglade med den här jackan... Inte med själva görandet av den, det flöt på som en dans! Det var knäppandet av den som blev problemet. Jag hade köpt tryckknappar från Milward av lite större modell, i svart.

När jag skulle banka fast dem på jackan, då fick jag först på knapparna "som man knäpper i de andra knapparna", (hur fasen förklarar man detta?) Ja, skitsamma. Detta gick bra iallafall. Sen kommer jag till knapparna som ska sitta på jackans andra del, dvs knapparna som man ska trycka in i de som redan satt fast. Då är det fel på dem.. Spelar ingen roll hur jag gjorde så gick de sönder eller ramlade av. Jag fick ett smärre utbrott och skrek en ramsa könsord, varpå min sambo fick överta bankandet. Han konstaterade snabbt att det faktist var fel på knapparna..De fäste helt enkelt inte. Så där stod jag med stora hål i jackan på ena sidan och knappar som satt som berg på andra sidan.

Sambon fick slutligen bryta lös de knapparna som satt med tång. Sen Fick jag lappa så gott det gick, därav de svarta detaljerna under knapparna, och sy på vanliga knappar, men det blev ju helt ok?!
Sydde en matchande mössa också!


Elias i nya mössan, och tröja i tyg från kameleontdesign

2 kommentarer:

  1. Hej!
    En liten fråga.... är det Ottobres 3/2009 du har hittat mönstret till omlottjackan?
    Tack på förhand!!!

    SvaraRadera
  2. Jag undrar också i vilket nummer av tidningen man kan hitta mönstret!

    SvaraRadera